Finansiell analytiker till Herenco

Vi söker dig som vill komplettera vårt ägarteam och vårt nya affärsområde Herenco Invest AB. Har du kunskap och intresse för finansiell analys av bolag, marknader och branscher och samtidigt en önskan om att jobba i ett företag med stora ambitioner att lyckas?

Om verksamheten

Herenco är ett familjeföretag i fjärde generationen. Tillsammans med våra 1,600 medarbetare skapar och säljer vi idag kundupplevelser för ca 3,5 mdr årligen, genom en av marknadens bredaste och mest spännande företagsportföljer. Verksamheten består av sex grenar: Emballator, Pacson, Hall Media, Hamhus, Vätterindustrier och Herenco Invest. Familjen Hamrin driver även Hamrinstiftelsen, vars ändamål är att stödja forskning och utveckling, främst lokalt.

Vi söker dig som vill komplettera vårt ägarteam och vårt nya affärsområde Herenco Invest AB

Har du kunskap och intresse för finansiell analys av bolag, marknader och branscher och samtidigt en önskan om att jobba i ett företag med stora ambitioner att lyckas?
Som analytiker hos Herenco kommer din huvuduppgift vara att ha ansvar för insamling av nödvändig data, analysera denna information med hjälp av analytiska metoder samt att presentera färdigställda analyser för bolagsledningar, Investeringskommitté och styrelse. Du kommer vara lokaliserad i Jönköping tillsammans med koncernledning och Herenco Invest.
Vi erbjuder dig en spännande tjänst med varierande arbetsdagar och goda utvecklingsmöjligheter, i en dynamisk organisation. Vi kan erbjuda dig en inspirerande arbetsmiljö i ett team med ambition. Du kommer att rapportera till Per Gerleman på Herenco Invest AB.

Arbetsuppgifter

• Analysera företags affärsmodeller, intäkter, lönsamhet, kassaflöden samt framtagna prognoser.
• Genomföra marknadsanalys, kartläggning och utvärdering av potential.
• Identifiera, kartlägga och analysera potentiella affärer samt företag inom utvalda sektorer med fokus på såväl finansiell som kommersiell analys.
• Föredra dessa analyser (tillsammans med ansvarig eller själv) för ledningsgrupper, investeringskommitté och styrelse.
• Delta i förhandlingar samt vara rådgivare internt i koncernen.
• Vidareutveckla Herencos analysmetoder.

Vi söker dig som

• Har en högskoleexamen inom finans/ekonomi.
• Har minst 3 års relevant yrkeserfarenhet.
• Har goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

För att lyckas i din roll kommer det vara viktigt att du har god social kompetens. Som person är du orädd och har lätt för att skapa förtroende hos olika typer av människor. Du har lätt att agera på eget initiativ och får saker att hända. Du är en person som lägger stolthet i det du jobbar med.

Har du frågor om tjänsten, tveka inte att höra av dej till Carl-Johan Simonsson (vice VD Herenco) på 036-30 40 05 alt Per Gerleman (VD Herenco Invest) på 036-30 40 15. Mer info om bolaget hittar du på www.herenco.com. Ansökan skickas till johanna.thorell@herenco.com senast den 10 november.

Nyheter